Atingerea unui Maestru

“Era prăfuită, uzată, zgâriată, şi agentul de licitaţie gândi că nici nu merita osteneala de a pierde prea mult timp cu  această vioară veche. O ridică totuşi în mână, cu un surâs: “Cât oferiţi pe ea, oameni buni ?” strigă el. “Cine începe licitaţia? … cinci mii de lei, cinci mii de lei, zece mii, numai zece mii ? Zece mii … Cine îmi oferă zece mii cinci sute ?”

“Zece mii cinci sute odată, zece mii cinci sute de două ori, zece mii cinci sute de trei ori …” Dar deodată, din fundul sălii, un om cu părul alb se apropie şi luă bătrâna vioară în mâinile sale. Apoi, după ce o şterse de praf şi îi acordă strunele, el cântă o melodie atât de pură şi de suavă încât părea cântarea unui înger.

Când melodia se sfârşi, agentul de licitaţie, ridicând vioara în aer, întreabă cu o voce calmă şi profundă: “Cât îmi oferiţi pentru această vioară veche ?” “Un milion … cine oferă două milioane ? Trei milioane odată, trei milioane de două ori, trei milioane de trei ori! Vândut !” strigă el.

Oamenii aplaudară, dar cineva exclamă: “Nu înţelegem – ce a făcut să crească într-atâta valoarea viorii ?”

Omul răspunse: “Atingerea mâinii unui maestru !

Despre admin

Psiholog-psihoterapeut, terapeut Practici traditionale
Acest articol a fost publicat în dezvoltare personala, ghidarea maestrului. Salvează legătura permanentă.